Последните зборови на Ѓорѓе Балашевиќ го расплакаа регионот

Балашевиќ десет дена се лечеше на Инфективната клиника во Нови Сад поради проблеми со белите дробови и пневмонија, имал Ковид-19 и бил во лоша состојба.

Лекарите ги презеле сите мерки за лечење, но немало подобрување. Повеќечасовните напори на лекарите, за жал, не дале резултат.

Пред да се префрли на интензивна нега барал да разговара со сопругата Оливера. Нејзиното име беше последно што го изговори.

Балашевиќ почина три месеци пред 68-от роденден.

Слични вести

Спорт