Teлохранителот на Аркан прозборел дека тој е жив и веднаш бил ликвидиран

Раде Ракоњац, еден од телохранителите на Жељко Ражнатовиќ е убиен во 2014 година откако неколку месеци пред тоа во интерју говорел дека Аркан е жив.
Недолго потоа во кафулето „Марики“ напаѓач со фантомка дошол до масата каде Раде седел со пријателите, испукал неколку куршуми и заминал.

Ракоњац го избегнал убиството на Аркан во 2000 година иако тој ден требало да биде со него во хотелот „Интерконтинентал“ но задоцнил десетина минути.Кога разбрал деке е пукано во Аркан веднаш се упатил во Клиничкиот центар.