Со шест куршума изрешетана девојка во Врање

Засега непознат маж пукал кон 27-годишна девојка во близина на Главната автобуска станица во Врање и ја убил.

Убиството го извршил со пиштол околу 18 часот, а брзата помош можела само да ја констатира смртта.

За неколку минути полициските патроли ги блокираа сите патишта во Врање и ги контролираат сите сомнителни лица и возила…

Медиумите пишуваат дека кон девојката биле испукани 6 куршуми.

Иако сторителот сè уште не е фатен, прелиминарните и неофицијални податоци од истрагата не укажуваат на пресметка меѓу криминални групи, но мотивот за убиството е веројатно личен, семеен или емотивен.

Истрагата ја води надлежното Вишо јавно обвинителство.