ОВДЕ ПОЧИВА ПАНОНСКИОТ МОРНАР… Со тамбураши, пораки и солзи денеска беше погребан Ѓорѓе Балашевиќ

Познатиот кантавтор Ѓорѓе Балашевиќ е погребан денеска на Градските гробишта во Нови Сад во присуство на наблиските членови од семејството.

Тој е испратен на вечното почивалиште без присуство на свештеник. Од капелата до гробното место тамбураши ги свителе неговите песни, а бил погребан со песната „Оливера“ кој ја посветил на својата жена.

По закопот на неговиот гроб бројни обожаватели оставаат пораки и цвеќе на една од нив пишува: „Благодариме Џоле“