Бајага: Не се чувствувам добро, примив вакцина и имам реакција

„Се чувствувам лошо, ја примив вакцината и имам реакција“, изјави тој за Курир.

Дека се вакцинирал, откри Бајага во неодамнешното интервју за Дневни аваз по повод неговиот 61 роденден (19 февруари).

“Што се однесува до мојот роденден, со години сум немал големи планови. Го славам роденденот со пријателите и семејството, одам на пијачка. Но, бидејќи денес ја примив вакцината, не можам ни денес да пијам”, рече Бајага во тоа време во добро расположение.

Тој, сепак, призна дека не бил воодушевен од вакцинацијата, но верувал дека тоа е единствениот начин да се бори против коронавирусот.

“Морав да се вакцинирам, затоа и ја примив. Повеќето го направија тоа, иако не ги познавам сите. Очигледно дека ќе мора да се вакцинираат, особено луѓето што патуваат. Дека сум малку луд по вакцинацијата, не сум , ниту сум голем поддржувач на тоа, но не гледам друга опција. Тоа е единствениот начин да се бориме против коронавирусот “, заклучил тој во тоа време.