Вучиќ шокиран од идејата на ЕУ за ковид пасоши: Кои сте вие да го ограничите движењето на луѓето?

Според претседателот на Србија, ковид пасошите ги газат највисоките европски вредности, а тоа се слободата на движење и изборот.

Според него, ковид пасошите ги газат највисоките европски вредности, а тоа се слободата на движење и изборот, пишува Курир.рс.

– За антиваксерите мислам сѐ најлошо, но кои сте вие некому да ограничите движење ако не сака или не може да прими вакцина – рече Вучиќ.