Групата на Беливук не мирува и зад решетките во Централниот затвор во Белград

Криминалната група на Вељко Беливук познат како Веља Невоља која од неодамна е притворена во Централниот затвор во Белград за извршени повеќе злодела, не мирува и зад решетките. Уапсените криминалци од другите затвореници барале да им прават „услуги“ и никој не смеел да ги одбие.

Според неофицијалните информации кои ги пренесуваат српските медиуми со нивното доаѓање во Централниот затвор се создала паника и страв меѓу другите притворени лица.

Припадниците на криминалната банда на Беливук физички никого не малтретирала, но ги рекетираат своите нови цимери. Од нив барале им се даваат цигари, лекови, облека, обувки… Сето тоа уцентите притворенци им го соопштиле на своите роднини при посетите, а во јавноста ги обелоденуваат медиумите.