Српскиот патријарх во самоизолација

Српскиот патријарх Порфиријe е во самоизолација, потврдено е од Кабинетот на српскиот патријарх.

Како што е наведено во изјавата, имајќи предвид дека претходните денови тој бил во контакт со свештеник за кого се покажа дека има лесна и асимптоматска форма на Ковид 19, Неговата Светост Патријархот на Србија г. Порфиријe, по совет на лекарот, ќе биде превентивно во изолација во наредните денови.

Слични вести

Спорт