Рекордна вредност – Биткоинот надмина 55 илјади долари

Најпопуларната криптовалута „Биткоин“ достигна вечерва максимална вредност, надминувајќи 55 илјади долари за една единица.

Капитализацијата на пазарот на најпопуларната дигитална валута надмина една милијарда долари, прв пат во својата историја.


Криптовалутите го преокупираа светот, и само прашање е кога ќе станат и масовно и рамноправно средство за плаќање.