БИТКОИНОТ ”ПОТОНА” 17%

Биткоинот падна дури 17% во понеделникот, и неговата цена беше под 48.000 американски долари.

Во неделата, криптовалутата достигна рекорд од 58.042 американски долари, со што нејзината годишна добивка достигна над 100%. Исто така, значајно е тоа што во петокот, Биткоинот достигна пазарна капитализација од 1 трилион долари.

Биткоинот падна дури 17% во понеделникот откако достигна рекорд над 58,000 долари за време на викендот.

Во неделата, биткоинот достигна 58.042 американски долари, со што годишната добивка се зголеми на повеќе од 100%.

2020 година, остави силен печат по тоа што популарната криптовалута порасна за 305%.

Биткоинот падна дури 17% во понеделникот, и неговата цена беше под 48.000 американски долари.

Во неделата, криптовалутата достигна рекорд од 58.042 американски долари, со што нејзината годишна добивка достигна над 100%. Исто така, значајно е тоа што во петокот, Биткоинот достигна пазарна капитализација од 1 трилион долари.