Претседавањето со ЦЕФТА во раце на Македонија

Заздравуавње на економски план по пандемијата со ковид 19, поголема трговија со земјите од регионот, како и привлекување на инвестиции и подобар просперитет на жителите на Западен Балкан се клучните цели кон кон ќе се стреми Македонија во претседавањето со ЦЕФТА.

Македонија го презема претседавањето со ЦЕФТА, а денеска ќе бидат промовирани приоритетните активности од страна на Амбасадорот на Европската Унија (ЕУ), Дејвид Гир и министерот за економија Крешник Бектеши.Преку овој процес силен акцент ќе биде ставен за градење на заеднички регионален пазар како начин за зголемување на конкурентноста на Западен Балкан.

Слични вести

Спорт