Илиевски: Општината должела 4.2 милиони евра, заедно со камати и извршни решенија, а не11 милиони евра како што некој манипулира

Вечерва, на предизборно соочување на кандидатите заградоначалник на Куманово на ТВ Плус, кандидатот наСДСМ Оливер Илиевски истакна дека Владата врати долгод 2 милиони евра, а општината должела 4.2 милиониевра, а не 11 милиони евра како што некој манипулира. 

“Во извршно решение стои и во камата, потврдено е и содопис до Владата од Општината. Само ЈП Водовод бешедолгот 7.3 милиони евра, сега 8.3 милиони евра, за еденмилион плус додадено задолжување”.

blank
blank
blank