Спасовски бара кривична не морална одговорност од тој којшто допринел за бегството за Мијалков

Треба да има детална истрага за целиот случај, доколку има било кој којшто допринел за оваа ситуација за бегство, не да носи морална одговорност, треба да носи кривична одговорност, без разлика кој е, дали е министер, дел од службите, судот или обвинителството.