Почна процесот на имунизација

Почнува процесот на имунизација против ковид-19 во Македонија. Аплицирањето на првите вакцини се закажани за 10 часот во модуларната болница во Клиничкиот центар „Мајка Тереза“ во Скопје, а први во ред, според Националниот план за вакцинација, ќе застанат здравствените работници.