Три билети за вселената: Безос откри дека идните патници веќе дале 100 милиони долари

Вселенската компанија Џеф Безос „Блу Ориџин“ продаде билети за идни патнички летови до работ на вселената во вредност од скоро 100 милиони долари, објавија претставниците на компанијата на милијардери.

Компанијата не ја откри цената на поединечниот билет за летот со новата ракета „Њу Шепард“. Единствениот показател за ценовниот опсег на компанијата е јавната лицитација што компанијата ја одржа за место на првиот лет со Безос, а чија цена беше 28 милиони долари. Тоа е многу повеќе од опсегот од 200. كازينو888 000 до 500.000 американски долари, колку што нивниот главен конкурент во вселенскиот туризам, Вирџин Галактик, ги процени местата на идните летови.

Безос информира дека „Блу Ориџин“ ќе лета уште двапати оваа година со екипаж, но изјави дека „тој сè уште не е сигурен“ уште колку летови со екипаж, компанијата „Њу Шепард“ ќе изврши во 2022 година.

„Ќе видиме понатаму“, рече Безос и додаде дека компанијата има високи цели во иднина. كازينو ٨٨٨

„Блу Ориџин“ моментално има два ракетни бустери „Њу Шепард“ во својата фабрика во Тексас, едниот за истражување на товарни летови, а другиот за патнички летови, пишува „CNBC“.

„Навистина сакаме да вежбаме со ова возило, ќе мора да направиме повеќе засилувачи бустери, за да летаме почесто“, рече Безос. bet365 sports