На денешен ден ЦАРОТ ненадејно не напушти – Минаа 18. години како замина во уметничките височини!

На 13 октомври 2003, ненадејно почина Ѓорги Колозов. Имаше 55 години. Имаше децениска кариера како актер вработен во МНТ веднаш по завршувањето на Факултетот за драмски уметности. Играше во бројни приватни театарски проекти, телевизиски серии и филмови, како и играни филмови. Најголемата слава ја постигна со своите актерски остварувања во Македонски народни приказни.

Денеска се навршуваат 18. години од смртта на Ѓорѓи Колозов. Погледнете го ова интервју за да се потсетиме на него како личност и актер.

blank
blank
blank