Клупата со Горан Стефановски тргна од Лондон

„Малото, но сепак големо спомен обележје на македонскиот литературен лауреат, го започнува патешествието од Лондон до Скопје. Во наредниот период очекуваме да пристигне тука и заедно со семејството, пријателите, но и со сите почитувачи на ликот и делото на Стефановски, да ја поставиме во неговото Дебар Маало“, напиша утрово градоначалникот на Центар, Саша Богдановиќ.

Симболичната клупа-споменик е излеана во Лондон и ќе биде поставена во паркчето кое се наоѓа спроти бараките на општина Центар, веднаш до чинарот, кој беше засаден на роденденот на Стефановски 27-ми април.