Заев: Дадов насоки да се нарачаат вакцини од Спутник

Премиерот Зоран Заев денеска на прес конференција посочи дека дадени се насоки за да се нарачаат вакцини од руската Спутник V.

-Дали би нарачале од Спутник? Да, дадов насоки како што не информираа дека има капацитет за дополнителни 100 илјади да се направи од таму нарачка“ истакна Заев.

Тој додава дека „направени се нарачки и договори со се што постои од вакцина“.

-Воспоставени се контакти се со цел процесот на вакцинирање да не прекине и да продолжи во предвидената динамика, вели Заев.