СДСМ: Собраниското мнозинство и владината коалиција функционираат стабилно

Мнозинството во Собранието и владината коалиција функционираат стабилно посветени на реализација на утврдените цели програмата што е во интерес на сите граѓани, соопшти СДСМ по објавата на ЛДП дека нивните двајца пратеници ќе делуваат самостојно.

-ЛДП има право самостојно да одлучува за својот партиски пристап кон јавноста, но тоа никако не влијае во односите на коалицијата и активностите што се пред нас. Постојаното пласирање лажни вести се само за внатрешна употреба во ВМРО ДПМНЕ, се наведува во партиското соопштение.