Илиевски од Перо Чичо: населбата добива нова детска градинка за нашите најмали


Денеска кандидатот за градоначалник на Куманово од редовите на СДСМ и Коалицијата, заедно со потпретседателот Спасовски остварија средба со жителите на наслебата Пеор Чичо.
„Ова е моја населба и моето маало. Вие најдоброто знаете дека Оливер Илиевски ќе ја реализира програмата Најдоброто за Куманово“- порача Илиевски.
Тој потенцираше дека како жител на оваа населба точно знае со какви проблеми се соочува Перо Чичо и дека за истите е предвидено нивно решавање.
„Предвидена е изградба на пат од потег Де лукс до лозје, уредување и пошумување на ново излетничко место Багрем бања, асфалтирање и изградба на пешачки патеки со дрвореди, изградба на детско катче, како и доасфалтирање на улиците со изградба на тротоари, осветлување и уредување на посточекиот канал“- најави Илиевски.
На средбата Илиевски посочи дека со поддршка од централната власт и мнистерот Спасовски кој исто така потекнува од оваа наслеба, со заеднички сили ќе успеат сé она што е замислено да биде реализирано.
„Најголемо достигнување ќе биде изградбата на нова детска градинка со нови капацитети за најмалите, нема повеќе ургенции за запишување на деца во градинка, бидејќи секое дете заслужува социјализација со своите врсници“- заврши Илиевски.