Илиевски: Како е можно со 1 милион евра во 2018 даизградиш 2км улици, а во 2021 со истите пари даизградиш 16км улици

Кандидатот на СДСМ Оливер Илиевски на ТВ дебатаистакна дека чудни се бројките кога станува збор заизградба на улици и трошење пари на граѓаните. Илиевски информираше „2018 година за реконструкција, изградба и лето одржување на улици потрошени се 1 милион евра за 2.1 километар улици.. 2019 година заистото се потрошени 1 милион евра за 3.9 км улици, во2020 година 3.8км со 1 милион евра и 2021 за 16 км со 1 милион евра.„ „Затоа таа градежна компанија штоработи за Општина Куманово, нивните газди собираатгласови за Димитриевски, ако зборуваме за корупцијанека каже како е можно 2 километра улици со 1 милионевра и 16 километри за истите пари.„, подвлечеИлиевски.

blank
blank
blank