Илиевски на дебата на ТВ Плус: Граѓаните на Куманово немаат улично осветлување заради лошо Јавно-приватно партнерство на Општината

Вечерва, на предизборно соочување на кандидатите заградоначалник на Куманово на ТВ Плус, кандидатот наСДСМ Оливер Илиевски истакна дека заради лошо Јавноприватно партнерство немаме добро улично осветлување.

„Градоначалникот Дамјановски сакаше јавно-приватнопартнерство со 50% за Општината и 50% за приватниотпартнер. Димитриевски не дозволи како тогашенпретседател на Совет, за да сега како актуеленграодначалник склучи јавноо-приватно партнерство со 90% за приватниот партнер, а 10% за опшптината. Имаме сегакинески сијалици, наместо понудените Сименс. Пари награѓаните кои можеле да искористат на друг начин. 1 милион евра од граѓаните земаме, наместо 500.000 евра даостанат во касата. кинески сијалици, наместо Сименс.„

blank
blank
blank