Илиевски на дебата на ТВ Плус: 20% Кумановци се уштенемаат вода, канализација и асфлатирани улици затоашто општината не ги искористи 550 милиони евра одВладата

Вечерва, на предизборно соочување на кандидатите заградоначалник на Куманово на ТВ Плус, кандидатот наСДСМ Оливер Илиевски истакна Владата токму зарешавањето на овие проблемите вложи 550 милиони евраво изминатите 4 години, но Куманово не ги искористилопарите. 

„Куманово по глава на жител има најмалку искортистено, нема апликации, нема проекти, најмногу има искористеноопштина Кавадарци, општина предводена од вмро дпмне.,затоа што таму градоначалникот е менаџер и аплицирашепроекти без разлика кое за кое министерство станувазбор.„ 

Илиевски ја потенцираше соработката со централнатавласт “Ние имаме тесна соработка со сите министерства, точно знаеме од која програма и кога ќе ги реализирамепроектите.”

blank
blank
blank