Милевски во посета на Прехранбено-технолошкиот центар, отворен преку проектот „Оддржлив и инклузивен регионален развој“

Денес, министерот за Локална самоуправа, Горан Милевски ќе оствари посета во Велес, односно Прехранбено-технолошкиот центар за развој на иновативни продукти кој е отворен во просториите на Технолошко-техничкиот факултет.

Оваа лабараторија ќе финансирана и отворена благодарение поддршката од Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и соработка, а дел од проектот „Оддржлив и инклузивен регионален развој“.

На настанот најавено е присуство и на градоначалникот на Велес, Аце Коцевски и на швајцарската амбасадорка Сибил Сутер.