Спасовски нема да поднесе оставка

Министерството за внатрешни работи ќе продолжи со сите расположиви законски средства да трага по бегалецот. Сите надлежни институции, согласно своите надлежности имаме таква обврска да го лоцираме и да постапиме по судската наредба. Целата држава го очекуваше ова детално објаснување, и ги охрабрувам и Јавното обвинителство и Судот да дадат јасни одговори на сите прашања за овој случај, бидејќи ваквите ситуации ја рушат довербата во системот која толку долго ја градиме. За оние што не постапиле соодветно, одговорност мора да има. Граѓаните бараат правда и правдата мора да се обезбеди.