Зошто Вилма не барала притвор за Мијалков?

Во саботата околу 12.30 часот добив повик од обвинителката Вилма Рускоска и ми рече дека имала сознанија дека првообвинетиот во случајот „Таргет-Тврдина“ Сашо Мијалков подготвува бегство, рече на денешната прес конференција министерот Оливер Спасовски. Иако доколку имала сознанија можела да се обртати до судот, сепак Рускоска се јавила во МВР, што за познавачите е сосема несфатливо.

„Во 17 часот од ОЈО за ГОКК добивме известување во кое стои дека обвинителката Рускоска располага со информации дека Мијалков се подготвува да избега преку зелената граница поради најавите за добивање поголема затворска казна од посакуваната. По добиеното известување, постапено е и во 23 часот вратено е известување до Обвинителството“, рече Спасовски.

Но, дури ни тогаш Обвинителството не побарало притвор туку дури утредента попладне.Во меѓувреме Мијалков исчезнува, а доколку бил одреден привор во саботата сега ќе беше зад решетки.