Новите автобуси во Тетово се палат само за препаркирање

Иако кога пристигнаа автобусите, се пофалија дека се направени сите подготовки за старт на јавниот превоз во Тетово, новиот директор на транспортната компанија, сега го менува ставот.

Станиците за чекање на автобуси за новиот проект за јавен превоз во Тетово сè уште не се подготвени. Недостигаат уште многу инвестиции за да може да се користат. Девет од нив се изградени, но иако е потребно да се изградат уште десетици за да се заврши проектот за започнување на превозот, новиот директор на јавното претпријатие најавува брз почеток на јавниот превоз. Вреди да се спомене дека новата компанија сè уште не ја регулирала правилно цената на билетот, сè уште нема прецизно дефинирани маршрути за движење на автобусот, недостасуваат канцеларии на компанијата, но и место каде ќе бидат паркирани автобусите.

извор Алсат