Демонстрантите „потиснати“, но сè уште во судир со полицијата

Полицијата успеа да ги потисне демонстрантите за случајот „Монструм“ од ТЦ „Мавровка“ кон Бит-пазар откако собирот стана тензичен, при што има повредени од двете страни.

Но, дел од демонстрантите сѐ уште фрлаат предмети кон полицијата, а се слушаат и експлозии од шок-бомби.