Пратеникот Андула денеска на ГП Блаце нервозен ги навредувал полициските службеници сакал да помине преку ред

Пратеникот АБДУЛА САЛИУ Член на Алијанса за Албанците денеска видно нервозен ги навредувал полициските службеници на ГП Блаце, според граѓаните кои биле сведоци тој прво преку тротоар возел поминувајќи ги другите кои чекаат за влез во Република Северна Македонија преку ГП Блаце со објаснување дека тој е пратеник не е било кој и за него не важеле стандарните процедури.

Очекување објаснување од МВР и собрание на РСМ кои правила важат за пратениците и дали тие имаат посебни привилегии при премин на граничен премин.