Мицкоски и високи претставници на ВМРО-ДПМНЕ често биле во Мериот во последните недели, дали имало и средба со Мијалков треба да каже самиот Мицкоски

Во последните неколку недели, високи претставници на ВМРО-ДПМНЕ, меѓу кои Христијан Мицкоски, Александар Николовски, Влатко Ѓорчев, често биле во хотелот Мериот.
Еве, овие објави го потврдуваат тоа.
Дали во Мериот имало и други средби, со Сашо Мијалков на пример, најповикан е да одговори Христијан Мицкоски.
Зошто од толку хотели во земјава, во главниот град, се организираат партиски настани на ВМРО-ДПМНЕ и УМС токму во Мериот нека ценат граѓаните.
Можеби поради долгот на Мицкоски кон  Сашо Мијаков кој заедно со Груевски го стави на чело на ВМРО-ДПМНЕ?
Јасно е дека спрегата Мериот-Белата палата се уште раководи со ВМРО-ДПМНЕ.
Оттука и целата нервоза и паника во белиот дворец по донесената пресуда за предметот „Тврдина-Таргет“. Мицкоски не успеа да го спаси криминалот на режимот, не успеаја намерите да ги спаси од одговорност.
Правдата и силната реакција на институциите го спречија сценариото на Мицкоски, Груевски и Мијалков.
Правдата е тука, законите важат за сите подеднакво, Мицкоски е поразен и од правдата и од граѓаните.

линк до видео:https://www.youtube.com/watch?v=GtEoRhDIINk