Приведени две лица на Меѓународен аеродром Скопје“, поради приложени фалсификувани негативни ПЦР тестови,

На 27.02.2021 во 04.30 часот на Граничен премин „Меѓународен аеродром Скопје“, поради приложени фалсификувани негативни ПЦР тестови, од слобода биле лишени В.Б.(37) и Д.Х.(12), двајцата од Велика Британија. Тие биле предадени на инспектори од Одделот за прекуграничен криминал, миграции, странци и реадмисија Скопје за понатамошна постапка.