Утре заседава Комисијата за заразни болести – британскиот сој зема замав

Комисијата за заразни болести утре ќе одржи седница на која ќе се разгледуваат последните случувања и ширењето на британскиот сој на коронавирус.

Засега нема информации дали ќе има предлог до Владата за евентуално нови рестриктивни мерки.