Бочварски и Рустеми на увид во изградбата на експресен пат Штип-Кочани, кај Крупиште

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и директорот на ЈП за државни патишта Ејуп Рустеми, денеска ќе извршат увид во изградбата на експресниот пат Штип-Кочани (делница Крупиште – Кочани).

Инвестицијата изнесува 18,2 милиони евра, а делницата е во должина од 13,7 километри.

Вкупната должина на експресниот пат е 28 километри, а инвестицијата е во вредност од 37,3 милиони евра.

Првата фаза од Три чешми до Крупиште е веќе во сообраќај од минатата година. 

Слични вести

Спорт