Наместо да конструира непостоечки случаи, осудуваниот Милошоски да се подготви за својата одбрана за процесите што се водат против него

Повеќе од две недели откако во јавноста беа објавени документи кои докажуваат дека Антонијо Милошоски бил осуден и казнет за сторени кривични дела во Германија, тој се уште молчи и не дава одговор за што точно бил осуден, но затоа не му е проблем да продолжува со ширењето лаги и невистини.

Милошоски е докажан извор на лажни вести, на манипулации и конструирани случаи кои секогаш се на штета на интересите на граѓаните и државата.

Антонијо Милошоски, лице осудувано за сторени кривични дела во Германија, одамна не е достоен да ја извршува функцијата пратеник и е најмалку повикан да зборува за било што во државата.

Сега, кога сите гледаат дека правниот систем функционира ефикасно и неселективно, очигледно дека кај него расте паниката и стравот од одговорност за случаите што пред судовите се водат против него, па затоа продолжува со ширењето невистини.

Прочитани и демантирани се сите лаги на Милошоски, како што соопшти и Министерството за здравство постапката за која денеска зборува Милошоски не е завршена, туку процесот е во фаза на евалуација.

Наместо да шири лажни вести и конструкции во кој никој не верува, за Милошоски подобро ќе биде енергијата да ја чува за неговото соочување со правдата и да ја подготвува својата обрана за случаите што се водат против него.