Заев: Jaс сум прв премиер кој бара доверба на Владата од осамостојувањето

Премиерот Зоран Заев  денеска во Собранието изјави дека тој е прв премиер кој бара доверба на Владата. 

Вели дека тоа е храброст и одговорност, но и решителност, грижа за граѓаните и стопанството.  Заев рече дека 6 месеци како ја добил честа да ја води Владата, а опозицијата тврди дека истата ќе ја срушат. 

„Граѓаните на изборите на 15 јули го направија својот избор. Овој избор и гласот на граѓаните беа против блокадите“, рече тој. 

Заев ги набројуваше проектите кои ги сработеле досега. Вели дека негова единствена меница е довербата на граѓаните.