Николовски: Дигитализација на матичните книги за да се елиминира човечкиот фактор и евентуалната корупција

Дигитализација на матичните книги е дел од Планот за борба против корупција.
Нема повеќе непотребни чекања на шалтери за вадење изводи од матичните книги! Се забрзуваат постапките, се елиминира човечкиот фактор и евентуалната корупција, односно можен поткуп при вадење документи. – дециден е вицепремиерот за борба против корупција, Љупчо Николовски, појаснувајќи го овој сегментантикорупцискиот план.