ДЗС: Попишувањето се води успешно!

Од Државниот завод за статистика информираат дека динамиката на попишување се одвива успешно и дека бројките покажуваат дека досега се попишани над 22 илјади лица од дијаспората.

-Овој период во јавноста се лиферуваа низа шпекулации и дезинформации поврзани со најважната статистичка операција.
Уште еднаш алармираме да не се пласираат лажни информации дека во апликацијата можеле да се внесат 13 нули во полето за матичен број. Ова не е возможно, ниту пак видовме каков било доказ или print screen за вакво нешто.
Сакаме јавноста да знае дека апликацијата не прави никакви прилагодувања или обработка на податоците внесени од страна на попишувачите. Внесувањето на податоците и матичниот број е одговорност на секој поединец кој пред Законот е обврзан да внесува точни и проверени податоци, информираат од таму.