Протоколи за попис – „Не е проблем влегувањето дома, ако се почитуваат мерките“

Протоколи за попис:

1.Задолжително носење заштитна маска за да се заштитат себе си од други што се во близина или пак да ги заштитите другите од вас.

2.Одржување на препорачаното растојание од 1,5 до 2 метри, помеѓу секој од учесниците.

3. Да се избегнува допирањето на носот, очите и устата.

4.Одржување на личната хигиена со често миење на рацете со сапун и вода, употреба на средства за дезинфекција на раце и површини врз база на 70% алкохол;

5.Доколку некој од попишувачите појави симптоми на Ковид 18 веднаш ќе биде упатен на тестирање и ќе го замени друг попишувач.

6.Искористената лична заштита се отстранува како комунален отпад  во црни пластични кеси за отпад.

Мемети вели дека на попишувачите им е дозволено да ги посетуваат домовите на граѓаните, почитувајќи ги мерките.