Монтажната болница до Инфективна пак ќе прима ковид пациенти

Монтажната болница до Инфективната клиника во Скопје повторно ќе се активира и таму повторно ќе се примаат пациенти заразени со ковид на кои им треба болничко лекување.

Монтажната болница повторно се отвора по неполни два месеца, а во меѓувреме таму се вакцинираа здравствените работници.