ШИЛЕГОВ: САМСОНЕНКО ГО ОГРАБИЛ ФК ВАРДАР, ДАДЕН МУ Е БЕЗ ДОЛГОВИ И СО ИГРАЧИ ВРЕДНИ 6 МИЛИОНА ЕВРА, СЕГА КЛУБОТ ИМА ДОЛГ ОД 3,5 МИЛИОНИ ЕВРА И ИГРАЧИТЕ ВРЕДАТ 800 ИЛЈАДИ ЕВРА

Кога Самсоненко го добил ФК Вардар, клубот немал долгови и имал играчи вредни на пазарот 8 милиона евра, сега клубот има долгови од 3,5 милиони евра а играчите вредат едвај 800 000 евра. Со тоа можеме да заклучиме дека клубот е буквално опљачкан!

Градоначалникот на Скопје, Шилегов во емисијата Стадион на радио Канал 77.