Рафаел Надал страда од ретка болест

Еден од најдобрите тенисери во светот, Рафаел Надал, страда од болеста Милер-Вајс, која ги напаѓа коските на стапалата, односно централниот дел на тој дел од телото, и предизвикува многу силна болка при ненадејни движења. Надал дознал за оваа болест уште во 2005 година.