Две жени се маскирале како баби за да примат вакцина

Жени од Флорида се маскирале како баби за да примат вакцина против коронавирусот. 

Тие дошле по втора доза од вакцината, а не е познато како успеале да ја добијат првата доза. 

„Нивниот„ луд изглед “вклучуваше ракавици, очила, качулка … тие го прилагодија целиот изглед“, рече д-р Раул Пино, директор на Министерството за здравство на Флорида во округот Оринџ.

Вработените во Центарот за конвенции во округот Оринџ забележале дека жените „изгледаат смешно“ и ги запреле пред да им дадат вакцини. 

„Имале проблеми и со личните карти и возачките дозволи што ги покажале“, додава Пино.

Едната жена има 44, а другата 34 години. Во Флорида, во моментов имаме право на вакцина над 65-годишна возраст и на здравствените работници и на медицинскиот персонал.