Интересна загатка: Што е тоа што паѓа, а не се повредува?

Дали ги обожававте гатанките од училишните денови и секогаш успевавте да ги погодите без многу размислување? Денес имаме нов предизвик за вас кој ќе ви го размрда мозокот и ќе ве натера да размислувате поинаку. Едноставно прашање кое ќе ве врати во времето од детството: Што е тоа што паѓа, а не се повредува?


Дадете неколку можни одговори па подоцна погледнете го решението кое ви го претставуваме во продолжение:

Дали сте од оние кои добро ги служи перцепцијата и логичкото размислување а воедно, обожаваат да се предизвикуваат себеси и да решаваат интересни визуелни загатки? Доколку одговоривте со да на овие прашања, и сте од оние кои сакаат слободното време да го користат за квиз предизвици, обидете се да ја решите и следнава загатка.
Фокусирајте се на фотографијата, пронајдете ги скриените траги и деталите кои го откриваат одговорот на прашањето – Со кој од пријателите на сопругот го изнев ерува жената. Жената стои покрај својот сопруг, но го изневерува со некој од пријателите – со кој од нив мислите вие?

Доколку се откажавте, решението видете го во продолжение:
.
.

.
Одговори на прашањето со реден број 1.