Опасен пајак касна човек од Требиње, тој е во болница

Педесетгодишен маж бил хоспитализиран на Одделот за анестезиологија, реанимација и интензивна нега на болницата во Требиње, кога вчера бил каснат од црна вдовица во областа Петрово Поље.

Како што потврдиле за Српскаинфо во болницата, човекот бил згрижен навреме во оваа институција, му била дадена потребната терапија и неговиот живот не е во опасност.

Ова е прв случај на каснување на црна вдовица на подрачјето на Требиње ова лето.

Црната вдовица се смета за најотровниот пајак во Европа, а неговиот отров е посилен од отровот на змијата.

Во областа Требиње, досега беше најраспространет во Попово Поле, а се среќава и во Петрово Поље.

blank
blank
blank