Спасовски: Релевантни меѓународни институции ја рангираа државата како најбезбедна од земјите од Западен Балкан

Релевантни меѓународни институции ја рангираа 🇲🇰 како најбезбедна од земјите од Западен Балкан, со скок од 71. место на 40. место во период од 2017-2021. Имено, во 2017 година на стратешко ниво го поставивме мотото „МВР за граѓаните”, со што го воспоставивме и концептот полиција – сервис на граѓаните. Денес, професионалноста и посветеноста се водилки во креирањето на успешните стратегиски политики за развој на безбедносниот систем во државата. Цврсто сум уверен дека напредокот на 🇲🇰 и благосостојбата на граѓаните нераскинливо се поврзани со безбедносната состојба.Посветено работиме и продолжуваме со реформите и опремувањето на полицијата за понатамошно зајакнување на капацитетите и имплементацијата на европските стандарди, сѐ во интерес на граѓаните.